Napój winogronowy
Na stanie
Sok z winogronu 54% / woda 41% / cukier trzcinowy ekologiczny 5%
Świeże winogrona zawierają mnóstwo składników, do których należą węglowodany, pektyny, garbniki oraz witaminy z grupy B, witamina C i karoten. Winogrona, zwłaszcza czerwone, to także cenne źródło polifenoli, wykazujących działanie prozdrowotne. Należą do nich kwasy fenolowe, barwniki antocyjanowe, związki flawonoidowe oraz taniny. Polifenole charakteryzuje działanie antyoksydacyjne oraz przeciwnowotworowe. Usuwają z organizmu wolne rodniki, które mogą uszkadzać tkanki i przyspieszać proces starzenia się organizmu. Regularne spożywanie świeżych i przetworzonych winogron (w formie rodzynek, wina, czy przetworów) może dobrze wpłynąć na nasz organizm.
Napój winogronowy to mieszanka białych i ciemnych winogron. Do jego produkcji wybieramy tylko te najbardziej dojrzałe i najsłodsze owoce, dzięki czemu napój jest bardzo słodki i intensywny.
Produkt naturalny, bez dodatku konserwantów.
Wartość energetyczna | 259 kJ / 59 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 13 g |
Błonnik | 0,8 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Winogrono
330 ml
Dosładzany

Na razie nie ma opinii o produkcie.