Jagoda kamczacka w soku własnym
Na stanie
Jagoda kamczacka 100%
Jagoda kamczacka zaliczana jest do kategorii superfoods, gdyż odznacza ją szereg witamin i właściwości zdrowotnych. Badania naukowe potwierdzają wysoką liczbę antyoksydantów, ściśle związanych z aktywnością przeciwstarzeniową, przeciwzapalną, antynowotworową, neuroprotekcyjną oraz kardioprotekcyjną. Ponadto udowodniono działanie antyseptyczne, antywirusowe, przeciwdrobnoustrojowe, a także przeciwcukrzycowe. Wymienione cechy są efektem między innymi zawartych w jagodzie aktywnych związków fenolowych, do których należą antocyjany, kwas chlorogenowy, czy kwercetyna, mająca zdolność obniżania ciśnienia krwi. W owocach jagody kamczackiej zostały również zidentyfikowane związki irydoidowe, które można odnaleźć w nielicznych owocach. Irydoidy wykazują działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, uspokajające, pobudzające łaknienie, a także działanie przeciwnowotworowe, obniżające poziom glukozy we krwi, przeciwbólowe oraz przeciwzapalne.
Spożywanie jagody zarówno w formie owoców, jak i w postaci przetworzonej, prowadzi także do obniżenia poziomu cholesterolu oraz trójglicerydów. Dodatkowo wykazano, że jagoda ma pozytywny wpływ na nadczynność tarczycy, redukując poziom hormonu TSH w organizmie.
Jagoda kamczacka w soku własnym to doskonały dodatek do owsianki, jogurtu oraz kaszy mannej.
Produkt naturalny, bez dodatku konserwantów.
Wartość energetyczna | 221 kJ / 53 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 9,3 g |
w tym cukry | 6,7 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 0,8 g |
Sól | 0 g |
200 g
Jagoda kamczacka
Niedosładzany

Na razie nie ma opinii o produkcie.