Sok witaminowy z owoców dzikiej róży
Na stanie
Sok jabłkowy 91% / miąższ z owoców dzikiej róży 9%
Dzika róża ma więcej witaminy C niż wszystkie cytrusy, owoce i warzywa. Witamina C obecna w dzikiej róży to w większości forma kwasu askorbinowego, ale doskonale uzupełniają ją też inne, naturalnie zawarte w owocach dzikiej róży składniki: antyoksydanty i polifenole. Dzięki temu witamina C pozyskana bezpośrednio z owoców dzikiej róży jest dla organizmu znacznie cenniejsza, niż na przykład witamina C pozyskana z suplementów i tabletek.
100 g owoców dzikiej róży zawiera aż do 1300 mg naturalnej witaminy C. To jedno z najlepszych źródeł witaminy C ogółem, a z pewnością najlepsze naturalne źródło witaminy C. Już 3 owoce dzikiej róży zapewniają 100% dziennego zapotrzebowania na witaminę C, a w butelce naszego soku jest co najmniej 40 owoców dzikiej róży.
Produkt naturalny, bez dodatku konserwantów.
Wartość energetyczna | 746 kJ / 54 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 11 g |
w tym cukry | 11 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,05 g |
Dzika róża
330 ml
Niedosładzany

Na razie nie ma opinii o produkcie.